Elzuka

Durerea de ureche

Durerea de ureche (otalgia) poate indica prezenta unor afectiuni ale urechii. In functie de cauza, durerea de ureche poate sa apara din senin si sa dispara rapid, cum ar fi de exemplu durerea de ureche provocata de schimbarea de altitudine. Durerea de ureche poate sa apara fie ca urmare a unor boli acute ale urechii, fie ca urmare a unor boli care nu tin neaparat de ureche. De asemenea, durerea de ureche poate fi provocata de patrunderea unui corp strain in ureche. Pentru a afla mai multe despre problemele urechii tale urmareste schema de mai jos:

1. Ai febra ? Te-ai confruntat cu o durere puternica de ureche si/sau scurgerea unui lichid din ureche ?

Durerea de ureche poate fi cauzata de o otita medie (cunoscuta si ca infectie a urechii medii). Otita medie este o infectie sau o inflamatie a urechii in zona din spatele timpanului. Otita medie este cel mai frecvent intalnita la copii, in sezonul rece. Poate afecta una dintre urechi sau ambele in acelasi timp. Foarte multe infectii ale urechii se vindeca singure, dar unele necesita tratament cu antibiotice. Mergi la medic.

2. Ai febra ? Urechea externa si pielea din jur sunt inrosite si prezinta umflaturi ?

Canalul urechii, urechea externa si pielea din jurul urechii pot fi infectate grav. Mergi de URGENTA la medic.

3. Ai febra ? Te doare capul, zona din spatele urechii este inrosita si prezinti sensibilitate atunci cand atingi osul din spatele urechii?

Durerea de ureche poate fi cauzata de mastoidita (o infectie a osului din spatele urechii) sau inflamarea ganglionilor limfatici. Mergi de URGENTA la medic.

4. Ti-a curs puroi sau sange din canalul auditiv dupa o durere de ureche brusca si ascutita ?

Poti avea timpanul spart. Mergi la doctor. Mentine urechea uscata in timp ce se vindeca. Pentru a diminua durerea de ureche poti folosi un tampon cald.

5. Ai urechea umflata si te mananca sau te doare atunci cand tragi de ureche sau lobul urechii ?

Durerea de ureche poate fi cauzata de o otita externa, o infectie a canalului urechii (urechea inotatorului). Mergi la doctor. Mentine urechea uscata in timp ce se vindeca. Aplicarea unui tampon cald pe ureche poate ajuta la ameliorarea durerii.

6. Simti ca iti trozneste maxilarul in zona articulatiei temporo-mandibulare atunci cand mesteci sau deschizi gura sau simti o sensibilitate in maxilar ?

Este posibil sa suferi de simdromul articulatiei temporo-mandibulare, o tulburare care afecteaza articulatia. Incearca medicamente anti-inflamatorii. Incearca sa masezi muschiul inflamat din preajma maxilarului. Poti folosi comprese umede calde sau reci pentru a ameliora durerea de ureche. Daca nu exista nicio ameliorare a durerii intr-o saptamana sau doua, mergi la medic. Daca te confrunti cu o durere puternica sau daca nu poti deschide gura, mergi de urgenta la medic.

7. Ai senzatia ca ai lichid in ureche si simti presiune ? Senzatia persista chiar si atunci cand tusesti, casti sau inghiti ? Ai simptome de raceala ?

Disconfortul tau de la nivelul urechii poate fi cauzat de blocarea trompei lui Eustachio. Acest blocaj este adesea cauzat de raceala si gripa. Incearca un anti-inflamator cateva zile. Punerea unui tampon cald pe ureche poate conduce la ameliorarea durerii. Daca durerea de ureche este intensa sau nu dispare in 2 sau 3 zile, mergi la medic.

8. Te dor dintii de pe partea pe care este si urechea care te doare atunci cand musti ?

O problema cu dintii poate cauza durerea de ureche. Incearca sa iei un calmant si mergi la medic.

9. Durerea de ureche a aparut in timpul unei calatorii cu avionul sau dupa o calatorie cu avionul ?

Este posibil sa fi suferit o trauma ca urmare a variatiilor de altitudine si de presiune a aerului. Daca simptomele nu dispar in cateva ore sau durerea de ureche este severa mergi la medic.

10. Se vede sau se simte o punga cu puroi in ureche ?

Durerea de ureche poate fi cauzata de o mica infectie a canalului auditiv. Infectia va disparea probabil de la sine in 2-5 zile. Un calmant usor si o compresa calda pot diminua durerea de ureche. Mergi la medic daca durerea devine severa sau daca roseata si senzatia de caldura locala se raspandesc un ureche.

11. Este persoana afectata un copil pe care nu il doare urechea dar are probleme cu auzul ?

Pierderea auzului poate fi cauzata de o otita seroasa sau acumularea de ceara in canalul auditiv. Mergi la medic.

De tinut minte

Deoarece durerea de ureche poate fi cauzata de o infectie serioasa, trebuie sa mergi de urgenta la medic. Durerea de ureche netratata poate duce la complicatii grave. Nu incerca sub nicio forma leacuri babesti.
Sursa: familydoctor.org

Comentarii
Durerea de urecheArticole recomandate:

Chisturile

Chisturile sunt pungi cu lichid crescute anormal, similare cu basicile. Se pot forma in orice parte a corpului, inclusiv pe piele, pe organele genitale si pe organele interne. Chisturile pot avea dimensiuni variate (in functie de tip si locatia in care se formeaza). Uneori, ca urmare a factorului care a determinat formarea si ca urmare a locului formarii, chistul poate contine fie material semi-solid, fie material solid. De obicei, chisturile sunt indepartate prin interventie chirurgicala.

Durerile de cap

Durerile de cap
Aproape orice persoana a avut la un moment dat dureri de cap (cefalee). Durerile de cap pot fi cauzate de foarte multi factori si au mai multe niveluri de severitate. Exista persoane care se confrunta cu dureri de cap ingrozitoare. Cu toate acestea, sunt foarte rare cazurile in care durerile de cap se manifesta ca urmare a unor probleme grave. Totusi, este bine sa va vada un medic daca durerile de cap sunt persistente, insuportabile, nu va lasa sa dormiti noaptea sau nu cedeaza la tratament.

Asigurari private de sanatate

Accidentele survin in mod neasteptat, oriunde si oricand. Nimanui nu ii place sa se accidenteze, dar indiferent cat de atenti suntem, ni se intampla pur si simplu sa ne accidentam atunci cand ne asteptam mai putin, iar costurile medicale ne iau prin surprindere atunci cand suntem total nepregatiti pentru asa ceva.